Husmanskost

Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Fyllda färsbiffar är väldigt gott, och vill…

Äkta Wallenbergare

Äkta Wallenbergare

Äkta wallenbergare görs på kalvfärs där man malt ner bräss, en körtel som sitter på halsen på diande kalvar och…

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en liten nypa salt, det finns gott om utrymme för experiment…

Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Älgfärs är så gott redan i sig att jag är ytterst sparsmakad med kryddor i biffar jag gör på vilt.…

Korv a la Forsell

Korv a la Forsell

Korvgryta a la Forsell är klassisk skolmatsalsmat för alla över en viss ålder. Jag och maken minns den, med viss…

Redskap

Dehydrator

Dehydrator

En dehydrator är egentligen ett bokstavsrikt sätt att säga tork, för det är precis vad detta är…

Soppor

Grön ärtsoppa med sting

Grön ärtsoppa med sting

När någon säger ärtsoppa går tankarna oftast till den gula ärtsoppan, men det går lika bra att…

Vinter

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från beståndet, så att du kan…

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Chutney är ett vanligt tillbehör i det indiska köket och ser möjligtvis ut som marmelad eller…

Rulla till toppen